Kom I Form

Som vi nämnde i en annan artikel så har en träningsepidemi tagit över Sverige. Högklackat har bytts ut mot jympadojor och på något märkligt sätt har det blivit socialt accepterat med hustrumisshandlarlinnen på offentliga platser. Alla ska träna och alla ska fota och skriva om sin träning. För att du ska kunna hänga med i tugget, så bjuder vi på en snabb genomgång av träningssverige 2014:

Crossfit
Populär träningsform, som börjar likna en sekt. Utövarna tror att de har hittat den optimala träningsformen och ser ner på alla som inte anammar deras tankesätt. Kännetecknas av slarvigt genomförda övningar och verkar direkt skadligt. Glöm inte att skapa ett instagramkonto och lära dig de hetaste hashtaggarna.

HIIT
Står för High Intensy Interval Training. Spring fort, vila en stund och spring fort igen, så blir du vältränad. Låter som att Sherlock Holmes har tagit fram konceptet. Utövas gärna i uppförsbacke.

Military Training
Träna i lera med tunga kläder och ryggsäckar och bli lika vältränad som en soldat i främlingslegionen. Oklart om man får lära sig att bränna ner byar och vattentortyr.

Running
Sats har börjat med en storsatsning på ”running”. De tar alltså betalt för att visa hur man springer. Rimligt.

LCHF
Populär viktminskningsmetod som bygger på att man ska käka mycket fett och lite kolhydrater. Ska vi verkligen ta något vars största förespråkare är sambo med Bingo Rimér på allvar?

Gymgrossisten
Sveriges största butik när det kommer till försäljning av proteinshakes och andra tillskott. Skickar ofta med t-shirts i sina beställningar. Jag tror det är för att du enkelt ska veta vilka du inte ska fråga om du behöver hjälp med korsordet.

PT
Personlig tränare. Det har blivit populärt att betala 600 spänn i timmen för samma typ av motivation och kunskap som din gympalärare i fyran bjöd på.

Spinning
Cykla på en testcykel i mörkt rum tills du spyr och inser att du är sämre tränad än hon i kassan på ICA, som precis tryckt ur sig fyra ungar.

Hitta den träningsform som passar dig bäst och kör hårt. Annars kommer Paolo Roberto och slår dig med en näve spaghetti.